Home » Ballen te zwaar!

Ballen te zwaar!

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 om 17:15

Ballen op Maat is onlangs op bezoek geweest bij een voetbalvereniging uit de regio. Daar werd ter plekke geconstateerd dat men met veel te zware ballen traint. 

Op 7 augustus 2018 was hier al eens nieuws item over: KNVB te zware ballen.

Het betrof een JO17 team dat volgens de richtlijnen moet spelen met ballen met een maximaal gewicht van 450 gram. Ballen op Maat gebruik hier altijd 425 gram ballen voor, de ballen die men daar nog in het rek hadden liggen hadden een gewicht van 470 en zelf 480 gram. Deze zijn veel te zwaar en dit is niet goed voor de ontwikkeling van deze nog jonge spelers.

Misschien heb je er zelf nog nooit op gelet, maar voetballen met de juiste bal is essentieel voor de ontwikkeling. Te zware voetballen vormen namelijk een aanslag op de spieren en gewrichten. Daarnaast komt het gebruik van zware ballen de spelsnelheid niet ten goede. De KNVB heeft daarom alle voetbalverenigingen gewezen op het feit dat de jeugd met te zware ballen speelt en gewezen op het belang van het gebruik van de juiste voetballen.

Gelukkig speelt Ballen op maar hier op in! Alle trainings en wedstrijdballen zijn te verkrijgen in alle maten en de  juiste gewichten. Hieronder de juiste maten en gewichten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.